Легендата Яромир Ягър отново заблестя с екипа на Флорида Пантърс. Чешкият ас записа две асистенции срещу Ню Йорк Рейнджърс при победата с 4:3 след продължения и подобри постижението на Горди Хоу за най-много точки след навършване на 40-годишна възраст. Той вече е с 269.

Джонатан Хабердеу вкара гол и направи една асистенция, а Юси Йокинен също се разписа за Флорида. Джеймс Раймер направи 29 спасявания за "пантерите", които се борят за място в плейофите на Източната конференция.

Матс Зукарело вкара два гола и Милър добави един за Рейнджърс, които водеха в резултата с 2:0, на допуснаха обрат. Иначе Александър Барков вкара дузпа, за да донесе победата на Флорида.

Канадската звезда Сидни Кросби вкара два гола за изключително важната победа на Питсбърг с 6:4 над Ню Джърси. Картър Роуни записа първо попадение в кариерата си. Кросби добави една асистенция, за да постигне актив от 640 в кариерата си.

Ник Бонино, Джейк Гентцел и Фил Кесел също се разписаха за Питсбърг, като "пингвините" изпревариха Кълъмбъс в борбата за второ място в дивизия Метрополитан. Убедителен лидер е Вашингтон Кепитълс. Мат Мъри записа 32 спасявания за Питсбърг.