Мъжката ни щафета завърши на 16-о място в състезанието на 4 по 7,5 км от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц. България беше в експериментален състав - Иван Златев, Антон Синапов, Димитър Парталов и Владимир Илиев. Големият отсъстващ бе Красимир Анев. Опитният ни биатлонист, който се представя много силно този сезон, е болен и заради това не стартира, което се случи и ден по-рано в преследването на 12,5 км. Анев е измъчван от вирусно заболяване, което му е попречило да се изяви и днес.

При неговото отсъствие щафетата ни измина трасето за 1:21:20.7 ч., като българите направиха три наказателни обиколки и изстреляха 15 допълнителни патрона. Стартът беше спечелен от квартета на Норвегия. Скандинавците в състав Оле Ейнар Бьорндален, Тарей Бьо, Тингнес Бьо и Емил Хегле Свендсен финишираха за 1:15:36.7 часа, като не направиха нито една наказателна обиколка. Втори на 16.4 секунди от победителите се нареди Германия, а щафетата на Франция зае третото място.

При жените на 4 по 6 км в Антхолц българският състав завърши на 13-ото място, като по този начин нашите състезателки записаха най-добър резултат за сезона, макар че бяха затворени с обиколка. Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова и Даниела Кадева направиха шест допълнителни обиколки, използваха 25 допълнителни патрона, но добрата стрелба в края на Кадева позволи на родните представителки да се придвижат напред.