Българската федерация по ски закри сезона на специална церемония в София. 2012 година беше забележителна с организирането и провеждането в България на два кръга за Световната купа по алпийски дисциплини - за мъже и за жени, както и една Европейска купа за мъже. Само 5 са страните в света, на които този сезон ФИС гласува толкова високо доверие.

Над 25 телевизии излъчваха на живо състезанията, които бяха наблюдавани от над 300 милиона зрители. Стартовете бяха отразявани от над 300 акредитирани журналисти от целия свят.

В последните години Банско и България се утвърдиха в календара на Световната купа с това, че блестящо организираха състезания от най-висок ранг. Поредните отлични оценки Банско получи от представителите на Международната федерация по ски и лично от президента на ФИС Джанфранко Каспер, който уважи с присъствието си Световната купа за мъже.

През февруари Пампорово за първи път от 1986 година насам прие кръг от Европейската купа по ски алпийски дисциплини. Оценките и за това домакинство единодушно бяха високи. От БФСки наградиха със специални плакети за подкрепата през годината Правителството на България и Министерството на физическото възпитание и спорта, като почетните плакети получи министърът на спорта Свилен Нейков от президента на БФСки Цеко Минев.