Австрийският олимпийски комитет обяви, че е получил писмо, чрез което е отправена заплаха за отвличането на двама спортисти от страната по време на олимпийските игри в Сочи, които стартират в края на седмицата.
 
Шефът на АОК Петер Менел потвърди информацията на в. „Кроне“, че писмото, с подател от Русия, е пристигнало в офисите на централата. Според изданието заплашените с отвличане спортисти са скиорката Марлиз Шилд и състезателката по скелетон Янине Флок. Менел обяви, че в писмото не е имало споменати имена.
 
Ислямистки групировки вече заплашиха с терористични актове олимпийските игри в Сочи. Черноморският курорт е съвсем близо до западния край на населения предимно с мюсюлмани Северен Кавказ.
 
През миналата седмица олимпийските комитети на няколко европейски държави, както и САЩ, получиха заплашителни писма за терористични нападения по време на Олимпиадата в Сочи.
 
32-годишната Марлиз Шилд има два сребърни и един бронзов олимпийски медали, както и две златни, три сребърни и две бронзови отличия от световни първенства.
 
24-годишната Янине Флок е трикратна шампионка на Австрия по скелетон. През този сезон има две втори и едно трето място в стартове от Световната купа. Тя стана и европейска шампионка от Кьонигзее през миналия месец.