Най-добрата българска състезателка по сноуборд Александра Жекова спечели Купа "Бороспорт" в дисциплината сноубордкрос в Боровец. Сани от отбора на НСА постигна втори пореден успех в българския курорт, след като вчера триумфира за пети път като национална шампионка в същата дисциплина.

В надпреварата на писта "Петър Попангелов" на второ място се класира друга състезателка на НСА Мария Анева. Трета завърши Луана Черес (Румъния).

При мъжете пръв в дисциплината завърши Алекс Иванов (Мотен). Втори е Марек Форис (Полша), а трети Иван Ранчев (Ледени Ангели).

Участие в купа "Бороспорт" по сноубордкрос в Боровец днес взеха 40 състезатели от всички възрастови групи от България, Полша, Румъния и Сърбия.

На същото трасе се проведе и откритото държавно първенство по ски-крос.

Титлата спечели Георги Марков (Чамкория). Среброто остана за Валери Пелтеков (Лавина), а трети е Георги Моллов (Тракия). В надпреварата се включиха 11 състезатели. Въпреки силния снеговалеж, състезанията преминаха при отлична организация от Българска федерация по ски и "Бороспорт" АД. Стартовете бяха от календара на Международната федерация по ски (ФИС) и носят точки за световната ранглиста.