Александра Жекова се представи много силно вчера, завършвайки четвърта в сноубордкроса на Световното в Сиера Невада (Испания). След финала стана ясно, че Сани е имала контузия, но въпреки това е стиснала зъби и не се е отказала, демонстрирайки за пореден път силата на духа. Най-добрата ни сноубордистка е стартирала на обезболяващи инжекции.

"Благодарна и щастлива с четвъртото място от световния шампионат. Беше трудно състезание, в което за съжаление се наложи да карам с болезнена травма на дясната пета, която получих след тежко приземяване още в тренировъчния ден... Най-сърдечно поздравявам всички колеги за достойните срещи в тези никак не леки снежни условия и благодаря на тези, които ме подкрепиха и ни подадоха ръка във важен момент! За пореден път се уверих, че силата на духа и позитивната нагласа в трудни моменти са всичко! А поредното четвърто място е един чудесен мотив, който със сигурност ще изгради един още по-силен атлет и личност от мен... така, че благодаря!
Поздрави и прегръдки!", написа Жекова в социалната мрежа.

Българското представяне в Сиера Невада не е приключило. Във вторник и сряда своето спускане ще направи и носителя на Малката Световна купа за този сезон в дисциплината паралелен гигантски слалом Радослав Янков. Чепеларецът е актуален носител и на Големия Кристален глобус.