Десетки журналисти от различни печатни и електронни медии, агенции, издателства и др. ще станат предвестници на слаломите за Европейската купа по ски в Боровец (15 и 16 февруари т.г.), която пък на свой ред е последен старт на „белия керван” преди Зимната Олимпиада в Сочи. 
 
Колегите ще слаломират в най-стария ни зимен курорт на 26 януари (неделя) във вече 51-ото държавно първенство по ски за журналисти, включено в официалния състезателен календар на БФ ски.
 
Началото на тези чудесни празници на колегиалния дух и ските ни отвежда към далечната 1963 г. на малката писта с архаичен влек (за съжаление те вече не съществуват?!) край голямата витошка хижа „Тинтява”.
 
51-ото издание на „журналисти на ски” се организира от Българския ски клуб на журналистите (БСКЖ) с надеждното рамо на „Бороспорт АД” и курорта Боровец. 
 
Най-интересната особеност на „Боровец-2014” е, че гигантският слалом ще се състои на осветление от 18.30 ч. Това ще бъде и второто вечерно състезание на журналистите – скиори след „нощната им сесия” на пистата Витошко лале през 2011 г.
 
Всички колеги, упражняващи журналистическа дейност, може да се запишат за участие само онлайн на адрес: http://www.scij- bg.org/events/borovets2014/ до сряда, 22 януари, включително. Там са дадени също регламентът за участие и предварителната програма на състезателния 26 януари.
 
Организаторите от БСКЖ и „Бороспорт АД” са се погрижили и за безплатен транспорт за желаещите от София до Боровец и обратно в неделния ден. Специалният автобус отпътува от паркинга пред стадион „Васил Левски” в 08.30 ч. 
 
Всички участници ще могат да тренират през целия ден по пистите на курорта. Техническата конференция и жребият ще бъдат в 16.00 ч. в хотел „Рила”.
 
Журналистите – скиори (мъже и жени) ще стартират точно в 18.30 ч., разделени, както винаги, в три възрастови групи: до 45 г., 45- 55 и над 55 г. Очаква се оспорвана борба за медалите и наградите, осигурени от доказалите се верни приятели на БСКЖ – веригата спортни магазини SLS и Rossignol, както и от любезните домакини от „Бороспорт АД”.
Очакваме ви на 26 януари (неделя) в Боровец, пък дотогава може да завали и …истински сняг.                     
БОРИСЛАВ КОСТУРКОВ