Не е ясно кой ще бъде знаменосец на българската делегация на Зимните олимпийски игри в Сочи. Очаква се БОК да вземе важното решение непосредствено преди форума.

"Трябва да изберем човек, който наистина има заслуги да бъде знаменосец, но пък от друга страна на следващия ден той стартира турнира и трябва да се съобразим. Преди всичко стартовете са най-важното нещо", заяви пред TV7 Белчо Горанов, генерален секретар на БОК.

Вече е осигурена пълна екипировка за спортистите, които ще бъдат настанени в две олимпийски села, на около 60 километра от олимпийския парк. До момента страната ни има 16 квоти, от БОК очакват поне още две. Високи цели пред нашите състезатели не са поставяни.

"Фактът, че си стигнал до участие на Олимпийски игри вече е нещо сериозно. Това е постижение, защото много трудно се взимат квоти. Всеки един от тях се е готвил много старателно и може би не точно изразът ми е правилен да кажа чудеса, но защо пък да не се случи и нещо приятно. Не бива да изключваме подобна възможност", добави Горанов.

Първата група олимпийци заминава за Сочи на 2 февруари. Зимните олимпийски игрите пък се откриват на 7-и и продължават до 23 февруари. Турнирът ще бъде пазен от 1700 служители на федералното министерство денонощно. Спасителите са специално обучени на най-модерната методика за спасяване на хора.