Бащата и личен треньор на младата ни надежда в ски-скоковете Владимир Зографски - Емил, разкри, че заедно със своя състезател са отхвърлили предложения да представят други държави на международните състезания.

Наставникът бе категоричен, че той и синът му дори за миг не биха се замислили при други подобни оферти, защото не представляват интерес за тях.

"Ще се състезаваме само и единствено за България", заяви Зографски-старши.

На своеобразна церемония в Пресклуб "България" Владимир Зографски получи награда за пробив в световния спорт. Само преди няколко седмици талантът ни завоюва Световна титла при младежите.

"През изминалия сезон фокусът беше насочен върху Световното младежко първенство, а участието ни в Световната купа остана на по-заден план. Сега идеята ни е Влади да бъде във върхова форма в средата на сезона, а именно за стартовете от Четирите шанци. Надявам се, че той ще постигне едно психологическо равновесие, като първата му задача е да се нареди между 15-о и 30-о място, а после стъпка по стъпка, до 2-3 години и да атакува върховете", обясни още бащата на скачача.

"Искам да стигна до върха в моя спорт - световен или олимпийски шампион, но ще бъда доволен и на победа в Световната купа. Но знам, че за да се случи това, трябва доста да поработя", коментира 17-годишният световен шампион за младежи.

Емил Зографски заяви, че подготовката на сина му е обезпечена финансово благодарение на спонсорите и на Българската федерация по ски, а скоро предстояло да бъде подписан нов спонсорски договор с австрийска букмейкърска компания. /БЛИЦ