Най-добрият българският състезател в ски-скоковете Владимир Зографски успя да продължи в следващия етап на турнира „Четирите шанци” в Оберсдорф благодарение на силните си резултати в началото.

Българинът дуела си срещу Роман Коуделка, но въпреки това се класира за втория кръг и завърши на 22-о място. Зографски скочи на 122.5 метра при корекция +2.1, което му отреди 118.6 точки. Чехът пък се справи с разстояние от 124 метра при корекция +2.6 и така получи 5.2 точки повече от българския скачач. Коуделка продължи напред по право, а Зографски се класира за втория скок с най-добър резултат от губещите.

Първоначално Зографски бе дисквалфициран заради неразрешен гащеризон, но по-късно турнирът беше прекратен поради лоши метеорологични условия, а това доведе до отмяна на всички опити и повторно начало. Така дисквалификацията на Зографски бе отменена, но той загуби по точки.

Във втория опит, когато 30 състезатели скачат без двубой, Зографски преодоля 114.5 метра и така завърши състезанието с 226.2 точки и на 22-о място в крайното класиране. Победител във финала австриецът Грегор Шлиренцауер, който записа 283 точки (133 и 137.5 метра) за победа срещу сънародника му Андреас Кофлер. Трети остана друг австриец Томас Моргенщерн.

Състезанията за "Четирите шанци" продължават утре с квалификации в Гармиш-Партенкирхен. Единствено Шлиренцауер има шансове за спечелване на огромния награден фонд, който се дава на евентуалния победител и от четирите старта.

Лидер в генералното класиране за световната купа е Кофлер с актив от 588 точки и 112 пред Шлиренцауер. Трети е Андреас Бардал.