Владимир Зографски ще стартира пръв от заявените четирима български представители на започващата утре Зимна универсиада 2015. За първи път в историята световните студентски игра са с поделено домакинство в две държави и цели 4 зимни центъра: в Словакия ще са северните дисциплини(Щръбске плесо) и биатлонът(Осърбле) от 24 януари до 1 февруари, а в Испания ще са ледените спортове(Гранада), алпийските ски, свободния стил и сноуборда(Сиера Невада) от 4 до 14 февруари.
 
Стартът на Зографски на шанцата в Щръбске плесо е насрочен за 27 януари (вторник). Финалните скокове трябва да започнат в 15 часа, а официалните тренировки са предходните два дни. Световният шампион за младежи от Отепаа 2011 ще пътува за Словакия заедно със своя треньор и баща Емил.
 
Останалите трима наши представители ще се състезават в Сиера Невада. Първа в този испански ски-курорт ще стартира Александра Жекова. Сноуборд кросът е насрочен за 6 февруари (петък), а финалът е от 14 часа. Квалификациите и свободните тренировки са същата сутрин и в предишните два дни. Сани и нейния баща Виктор в момента са в САЩ за участие в X-Games, след това ще се завърнат в България за 2-3 дни преди да отпътуват за Испания.
 
Сноубордистът Радослав Янков ще ни представя в паралелния гигантски слалом. Състезанието е на 10 февруари (вторник) с квалификации от 10:45 часа и финал от 14:30 часа.
 
Скиорът алпиец Георги Нушев ще стартира само в техничните дисциплини. Гигантският слалом е на 12 февруари с двата манша от 11 и от 14 часа, а слаломът е в последния ден на Универсиадата – 14 февруари (събота) с двете спускания от 11 и от 15 часа.