Голяма част от феновете на ски спорта у нас ще останат разочаровани, тъй като почти сигурно няма да видят следващата седмица в Банско една от звездите Ивица Костелич. Причината е, че носителят на Световната купа по ски-алпийски дисциплини се контузи в днешния слалом от суперкомбинацията в Сочи.
11_2.jpg
Именно Костелич спечели състезанието, но е почувствал сериозни болки в дясното коляно и първоначалните прогнози са, че ще пропусне оставащите състезания до края на сезона, тъй като най-вероятно ще се наложи да бъде опериран.

32-годишният Костелич едва се качи на подиума при награждаването след успеха си в Сочи, използвайки щеките си като патерици. При всяко движение звездата правеше гримаса, с което подсказа силната болка, която изпитва.

От хърватския щаб информираха, че Костелич е със съмнения за увреждане на менискуса.

"Ивица получи контузията по време на слалома и сега не може да изпъне крака си заради болката в коляното. Ще премине ядрено-магнитен резонанс, след което ще стане ясно дали ще се наложи операция", обясни директорът на хърватската федерация по ски Ведран Павлек.

Заради травмата Костелич, който е лидер в генералното класиране за сезона със 70 точки аванс пред Беат Фойц (Швейцария) почти сигурно ще пропусне гигантския слалом и слалома в Банско през следващия уикенд.

"Много съжалявам за Ивица. Наистина се надявам травмата му да не е толкова тежка и да може да се присъедини към нас скоро. Той е велик шампион", коментира Фойц.

2_2.JPG

2_3.JPG