Само три дни след Гран при на Германия на пистата “Нюрбургринг” голяма част от пилотите във Формула 1 ще се съберат в един футболен отбор за благотворителен мач в Будапеща. Двубоят на тима от пилоти от моторните спортове срещу сборен отбор от известни личности е утре вечер от 21:00 часа българско време на стадион “Ференц Суса”, където по принцип домакинствата си играе Уипещ.

Лидерът в генералното класиране при пилотите този сезон Себастиан Фетел от Ред Бул и сънародникът му Нико Розберг от Мерцедес все още не са потвърдили участието в мача, но много други техни колеги ще облекат футболния екип. Сред тях са Фелипе Маса, Витали Петров, Витантонио Лиуци, Жером Д’амброзио, поилотът от ДТМ Маро Енгел, световният шампион с туристически автомопбили Габриеле Таркини и унгарецът Галбор Талмаши, който е състезател по мотоциклетизъм.

Билетът за благотворителния мач е на стойност 1000 унгарски форинта, което е малко по-малко от 4 евро. Всички приходи ще отидат за унгарски благотворителни организации.

В края на тази седмица е и следващотпо състезание от календара на Формула 1 за Гран при на Унграия на пистата "Хунгароринг" край Будапеща. /БЛИЦ