Броят на жертвите на опустошителното земетресение в Турция нарасна до седемдесет и шест души, а 440 са били ранени в седем провинции на Турция.

Това съобщи Службата за превенция и ликвидиране на последствията при извънредни ситуации (AFAD). Подчертава се, че районът в Кахраманмараш е бил най-засегнат.

Такива данни идват от властите на провинциите, които се оказаха в центъра на мащабното бедствие, съобщава турската телевизия.

 

 

Съобщава се, че 23 души са загинали, а 420 са били ранени при земетресението в Малатия. Това заяви областният управител Хулуси Шахин пред TRT Haber.

Потресаващи кадри след опустошителното земетресение в Турция, загиналите се увеличават ВИДЕО

Шахин съобщава също, че 140 сгради в региона са се срутили по време на труса.

"Досега в града са загинали 23 души, 420 са ранени, а 140 сгради са се срутили в резултат на земетресението", казва той.

В Сирия броят на загиналите при земетресението е нараснал до 99 души.

Турция обяви най-висока степен на тревога след земетресението от 7,7 по Рихтер ВИДЕО

Мощното земетресение с магнитуд 7,7 по Рихтер в провинция Кахраманмараш е усетено в десет провинции на Турция, сред които Кахраманмараш, Газиантеп, Хатай, Османие, Адъяман, Малатия и Диарбекир.

"Последваха поне 22 вторични труса, които продължават", заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу по телевизия TRT. 

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук