Хангар с паркинг се срути на площ от 200 кв. м в Нова Москва, двама души са ранени, съобщи източник в спешните служби.

"В село Крести се срути покривът на хангар, използван като паркинг на площ от 200 квадратни метра. В резултат двама души са ранени", каза източникът.

Едната жертва вече е предадена на лекари от Бърза помощ, втората още е под развалините. Работи се по неговото извличане. 

По предварителни данни срутването се дължи на натрупването на сняг на покрива.

В момента седем души са под развалините на сградата. Лекари и спасители вече са на мястото на инцидента и се работи по издирване на хора под развалините.

Москва днес е в плен на снежна буря. Снегът затрудни автомобилното движение, много полети бяха отменени или закъсняват, дори за пешеходците е трудно да се движат по улиците при температури от минус 15 и силен вятър, съобщи Ройтерс.

Силният снеговалеж започна снощи и се очаква да продължи до утре. Руската метеорологична служба посъветва хората, ако е възможно, да стоят далеч от дърветата заради силния вятър, чиито пориви достигат до 18 м/с.

"Това е истинска снежна буря, снежен армагедон, снежен апокалипсис. Това не е учебна, а бойна тревога", каза Евгений Тишковец от метеорологичния център ФОБОС, още преди да завали.

Образувалата се към тази сутрин снежна покривка беше 56 см, което не се е случвало от почти осем години, уточниха от ФОБОС.Възможно е в следващите дни да бъде подобрен рекордът за снежна покривка от 1956 г. - 60 сантиметра. За малко повече от ден над града са паднали около 75 процента от средномесечната норма за снеговалеж за февруари.

За последните дни снегопочистващите служби са почистили над 1 милион кубични метра сняг от улиците, каза заместник-кметът Пьотър Бирюков пред агенция Интерфакс и добави, че са наети допълнително 12 000 работници. В града с население от над 12 милиона около 60 000 души почистват улиците.

Необичайното количество сняг предизвика нетипичните за почивен ден задръствания по улиците, отмяна и отлагане на полети. Властите в града временно увеличиха капацитета на обществения транспорт с пускането на допълнителни превозни средства.

На летище „Домодедово“ са отложени над 50 полета, а осем са отменени, става ясно от информационното табло на аерогарата. На "Шереметиево" по последни данни отложените полети са 20, а на Внуково - 28. Общо закъснелите полети по московските летища са около 100.