Няколко панела от блок в квартал "Столипиново" са е пропукали, съобщава trafficnews.bg, позовавайки се на граждани. 

Хората, които живеят там, са се евакуирали, тъй  като се притесняват панелът да не се отчупи. Огромните пукнатини са по фугата на панела между 4 и 5-ия етаж на блока на улица „Сокол”. Цялата мазилка от него е рухнала след труса.Пукнатини има и по другите фуги, а на място има полиция.

Първи новини от БАН за силното земетресение, ударило Града под тепетата СНИМКИ

"Живея на осмия етаж, всичко се пропука - от първия до осмия етаж! Всички от блока излязохме, страх ни е да не падне", каза един от обитателите на блока.

Освен от засегнатия блок, почти всички обитатели на останалите панелки на улицата са пред жилищата си, страхувайки се от втори трус. 

Те не искат да се приберат в домовете си след силното земетресение. Живущите в блок на улица „Сокол“ се притесняват, че той може да падне всеки момент.

На място има както екипи на Специализираните полицейски сили, така и служители на Шесто РУ. В квартала дойде и районният кмет Иван Стоянов.

Пловдивчани в ужас: Чу се взрив! Молим се на Господ да не се повтори

По данни на "Марица", след земетресението има паднали комини на старите къщи в района на центъра. В „Капана“ са се срутили парчета от мазилка и керемиди. 

Трусът е откъснал няколко тухли. 

Къщата, чийто комин е пострадал, е на ул. „Росини“. Тя не е от старите градски домове от началото на миналия век, а е от соцкъщите от началото на 60-е.

Парчета от мазилка можеха да се видят на няколко места в Капана и по ул. „Железарска“. Паднала тухла уплаши минувачите на ул. „Алцеко“ в Капана. Откъртеното парче веднага бе заметено от хората, живеещи в съседство. 

Извънредно! Силно земетресение от 4,5 по Рихтер удари Пловдив
 

Падал е материал и от рушащата се от години къща с кулата на ъгъла на „Антим I” и „Лейди Странгфорд“. 

Опасният имот е опасан с метална ограда от 2 години. Мазилката е паднала по чудо зад оградата. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ