Опасенията, че напрежението на днешния протест, ще ескалират се сбъднаха. Протестиращи се опитаха преди минути да разбият полицейския кордон пред НС и да нахлуят в сградата на парламента.

„Моля всички мъже да се включат и да отидат на първа линия, а жените и децата да минат отзад. Мъжете да се разпръснат“, чу се подстрекаващ глас на един от ораторите на протеста.

Униформените удържаха тълпата, но при сблъсъка бяха ранени няколко жени.


Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦВидео: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ


Започна и замеряне на полицаите с предмети.

Малко след това протестиращите разбиха кордона и стигнаха до вратите на парламента. Много от тях започнаха да тропат и да искат да влязат вътре.Междувременно БЛИЦ научи, че и от към патриаршеска катедрала „Свети Александър Невски“ полицейският кордон е пробит. 

При сблъсъците там има мъж със счупена глава, на когото се оказва медицинска помощ.

Протестът срещу зелените сертификати и COVID ограниченията, организиран от „Възраждане“, продължава вече часове. БЛИЦ припомня, че няколкостотин полицаи се събраха в района на Народното събрание (НС), за да пазят парламента и депутатите от протестиращите пред сградата.

Рашковото МВР реши да варди народните представители с водно оръдие, а междувременно стана ясно, че депутатите се изнасят по спешност от сградата на парламента.

Пред НС пък протестиращите стават все повече. БЛИЦ припомня, че сред тях бе засечен доста колоритен мъж, който смаят всички с визията си.

Между протестиращите обаче бе забелязан и доц. Мангъров. 
 
„Мангъров води бунта леко хремав, обаче какво е една настинка пред бунта на хилядолетието?“, това написа в личния си фейсбук профил политическият анализатор Виктор Димчев, който приложи и фотос, показващ как Мангъров обърсва носа си с носна кърпа.

„Утре ще изнасят депутатите напред с краката, обещаха организаторите, защото те били горди българи, които се борят срещу управляващия здравен фашизъм...

А Мангъров си забърсва носа и ще държи реч в името на... България.

Цирк. Този път дори предишните циркаджии виждат това“, написа още Димчев.„Мангъров:
- води бунт
- реве
- крещи
- хленчи
- изживява нещо негово си
?“, допълни Димчев с нов фотос на Мангъров.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!