Общинският съветник от "Спаси София" Стефан Спасов е бил физически нападнат от Иво Дошев на столичния бул. "Патриарх Евтимий".

"Нашият колега Стефан Спасов е бил на място да провери ремонтните дейности, когато е бил нападнат от Дошев, който преди това е откраднал ключа на строителна машина", пишат от "Спаси София" във Фейсбук.

Те поискаха спешни мерки от МВР и най-строго наказание за посегателството.

"Не можем да повярваме, че това се случва, но ситуацията е недопустима. Ние няма да оставим София да бъде тероризирана и манипулирана от малка групичка, тясно свързана с ГЕРБ, начело с неуспешния им кандидат за кмет на район "Средец", категорични са от "Спаси София".

В рамките на вчерашния ден граждани излязоха на протест и блокираха столично кръстовище. Недоволството е срещу "незаконната реорганизация" на движението и забраната за ползване на паркоместа в района на бул. „Патриарх Евтимий“.

Според жителите на квартала със „заповед от никой за никой” вчера вечерта биват заградени част от паркоместата по бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Фритьоф Нансен“. Това пишат участници в протеста в социалните мрежи.

По думите на протестиращи действията на Васил Терзиев и „Спаси София“ са незаконни.

„С Бонев под вежди се гледаме строго. Разбрал той, че съм отишъл до Варна и решил да почва с безобразията… Е няма да му се получи“, това написа вчера Иво Дошев, администратор на платформата „Обществен контрол“, в социалните мрежи с призив към хората от квартала да излязат на протест.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук