Изненадите с коледната украса в София нямат край. В 19 часа тази вечер ще бъдат запалени светлините на поредния кич, този път мястото е малките пет кьошета, пише sofia24.bg.

Незнайно кой болен мозък е решил да свърже святата за християните Коледа с морски обитатели. 

Снимка: БНТ

От снимката става ясно, че празничната украса на едно от емблематичните за столицата места ще бъде – огромна костенурка, заобиколена от медузи. Какво общо имат тези невинни морски и земноводни твари, окачени да висят на студа във въздуха, с Коледа така и не може да се разбере. А еленчетата с шейната тогава къде са... 

Тази година столичани определено не случиха на коледна украса. Новият кмет и екипът му не спират да изненадват гражданите с безумните си предложения.

Всичко започна със запалването на елхата, където потресени столичани се сблъскаха с вещици и изригващи огън страшни маски и розови еднорози. След това се появиха кичозните златни арки пред храм-паметника "Александър Невски".

Заради огромното публично недоволство те бързо бяха демонтирани, но много бързо на площада, който от скоро е пешеходен, се появиха декори като от филма с Джони Деп "Карибски пирати" - дървени бъчви и къщички, които ще са част от коледен базар.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук