В центъра на София сякаш управниците от коалицията "Петков" се готвят за бунтове и война. С такова впечатление може да остане човек, ако в този момент мине пред сградата на Народното събрание (НС).

Властта по всяка вероятност е притеснена от планираните протести, свързано с военна помощ за Украйна и за неутралитет, които ще се проведат по-късно днес пред парламента. Служителите на Байко Рашков са монтирали ограждения около сградата на парламента.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

БЛИЦ припомня, че във вторник в няколко големи града на страната се събраха хора, които заявиха, че са против това да предоставим военна подкрепа на Украйна. Днес те отново ще се съберат на площад "Народно събрание".

Граждански протест в подкрепа на очакваното решение на НС за изпращане на отбранителна бойна техника за Украйна ще се проведе от 16 часа под наслов "Военна помощ за Украйна СЕГА".

Всичко това се случва на фона на инфарктно заседание на депутатите. БЛИЦ припомня, че по-рано днес пък стана ясно, че украинският президент Володимир Зеленски е депозирал писмо до българските депутати в НС

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!