При обиските в „SS” клуб тази вечер в София са иззети различни материални носители и компютри. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти.

По думите му при действията са иззети и различни документи, като всичко това тепърва ще бъде анализирани. Действията тази вечер в заведението са извършени след разрешение от Софийския градски съд, посочи вътрешният министър. 

"През периода, в който съм бил директор на ГДБОП, се е работило по този случай", каза още министър Стоянов на съвместен брифинг с главния секретар на МВР Живко Коцев.

От последните минути: Полицаи нахлуха в частния магистратски клуб на Марто Нотариуса СНИМКИ

Министърът съобщи още, че познава отстранения служител от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". "Познавам отстранения служител, тъй като бях две години директор на Дирекцията. Как да го опиша - човек, който е труден в комуникацията", каза той. 

Стоянов поясни, че на територията на столицата се извършват две обучения.

"Със заповед на премиера Николай Денков се провежда антитерористично учение на МВР. Органите на реда тестваха плановете за реагиране при извънредна ситуация в реална среда. Обучението включваше съвместна работа на екипи от различни структури на МВР, Министерството на отбраната, Столична община, Спешна помощ и БЧК". 

„Целта на това е да се провери времето на реакция на службите. В следващите дни ще направим задълбочен анализ”, допълни той.

Припомняме, че тренировката беше планирана да се проведе още миналата сряда, но беше отменена в последния момент. Същата вечер беше подаден и сигнала за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук