Любопитна коледна украса за столицата е избрал новият ѝ кмет Васил Терзиев. От петък вечерта София е окичена с розови еднорози, странни същества, облечени в бели ефирни дрехи, наподобяващи призраци и птицоподобни с разперени от прозрачен бял чаршаф крила.

Атмосферата съответно напомняше повече на Хелоуин, отколкото на Коледа, макар Терзиев да се появи на сцена пред софиянци в компанията на добре облечен, но някак по-анемичен Дядо Коледа, за да произнесе словото си на площада пред църквата „Александър Невски“.

Защо в столицата Терзиев е заложил на такава нестандартна украса, която немалко хора биха оприличили като потресаваща, може да отговори само администрацията на новия кмет. Розовите багри и еднорози, чийто рог на челото е доста по-дебел от обичайното, обаче вероятно не са случайно избрани.

Терзиев ще ощастливява софиянци, всичко започна след часове

Ето защо не изчистиха нито една снежинка и цяла седмица не събират падналите клони и дървета - шили са розови еднорози“, написа журналистът и издател Петьо Блъсков. Снимките, които той публикува, се споделят главоломно в мрежата, а коментарите са преобладаващо негативни. Защо ли?

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук