Още като 19 годишна девойка Албена Вулева сключва брак. Съпругът й бил с 20 години по-голям. Двамата се запознали на студентско парти. Бившата водеща на „Сигнално жълто” среща Валери Вулев и най-неочаквано за всички краткото им познанство преминава в брак.
Още от самото начало на семейния им живот Вулева разбрала на какъв човек е попаднала. Уж любвеобилен и обичлив Валери бързо си показал лошата страна. Започнал да злоупотребява с алкохол. Все бил сърдит и недоволен. Освен, че непрекъснато вдигал скандали, започнал и да посяга на младата си жена.

Най-много го дразнела майката на Вулева заради постоянните й наставления и опека. Веднъж даже си позволил да я изгони от семейния им дом. Сторил го на пияна глава.

Албена обаче не е от тези дето ще си премълчат или търпят. Конфликтите в семейството се задълбочили. На всяко посягане тя отвръщала с жестока обида. Устата журналиста, за да си отмъсти напълно се отказала от домашните си задължения.

На тираничния чичко това му дошло в повече. Един ден се вбесил и я изгонил да ходи при майка си. Людмила Захажаева се втрещила когато дъщеря й си дошла цялата в синини от поредния побой.

Това преляло чашата на търпението и журналистката подала молба за развод. Само дето делото им се влачило цели две години докато се разведат. Но от тогава Вулева се зарекла никога да не минава под венчило.