Зейн Малик планира да издаде скандална автобиография, разкриваща всички тайни около петте години в групата One Direction, в която участваше заедно с Лиъм Пейн, Найл Хоран, Хари Стайлс и Луис Томлинсън, съобщи Контактмюзик. цитиран от БТА.
"Тази книга ще бъде скандална и е вероятно Саймън Кауъл да се ядоса на Зейн и да се опита да спре издаването й. Двайсет и три годишният певец обаче е решен да разкрие тайните зад перфектния имидж на групата, създаден от мощната й пиар машина", каза близък до Малик източник пред в. "Мейл он сънди".

Зейн нееднократно е изтъквал, че музиката на One Direction не е "негова" и е била "давана" готова на изпълнителите, защото е продаваема. "Въпреки че бяхме най-голямата и известна бойбанда в света, се чувствах не на място. Беше ни казано да се радваме за нещо, което въобще не ни допадаше", заяви той.

Очаква се автобиографията на певеца да разкрие и малко повече информация около любовния му живот - разваления му годеж със звездата от "Литъл микс" Пери Едуардс и настоящата му връзка с модела Джиджи Хадид.