За да избегне грабежа в Париж, риалити звездата Ким Кардашиян е трябвало или да не демонстрира бижутата си, или да си поръча надеждна охрана. Това заяви художественият директор на „Шанел” Карл Лагерфелд, предаде БГНЕС.
"Не мога да се начудя защо тя се е настанила в хотела без охрана. Ако сте толкова знаменит и демонстрирате своите скъпоценности, то трябва да отивате в хотели, в които никой страничен човек не може да се приближи към стаята ви”, каза Лагерфелд.

"Не може първо да демонстрирате своето богатство, а след това да се чудите, че някой поискал да го разделите с него”, обобщи модният гуру. Ким Кардашиян беше в Париж за Седмицата на модата.

Преди два дни в хотела ѝ петима мъже, облечени като полицаи, нахлуха в стаята й и я обраха. Риалити звездата е била завързана и заключена в банята докато нападателите са откраднали от нея бижута на стойност десетки милиони. Сред откраднатите вещи е пръстен за близо 4 млн. евро и кутия с бижута на стойност 5 млн. евро. Взети са и два мобилни телефона.

При обира трима от мъжете са пазели входа до стаята й, а двама други са извършили обира. Мъжете са насочили оръжие срещу нея, запушили са устата й, завързвайки ръцете и краката й. По време на инцидента бодигардът на Ким е охранявал нейната сестра Кортни, която също бе в Париж за Седмицата на модата. Заради случилото се Кардашиян се прибра спешно в САЩ.