Катя и Здравко от „Ритон” предизвикаха истинска истерия сред българските емигранти в Германия заради предстоящото си европейско турне там. В края на този месец двамата ще изнесат серия от бляскави концерти в три от големите немски градове.
Първоначалният план на изпълнителите на „Джалма” бил да гостуват в Германия само във Франкфурт, Мюнхен и Нюрнберг, съответно на 27, 28 и 29 януари, за където билетите вече са на привършване. Гневни нашенци от Кьолн, Берлин и Щутгарт обаче се свързали с организаторите на турнето с горещи молби – „Ритон” да удължи престоя си на немска земя.

„Това засега няма как да се случи в рамките на този месец, ще обявим допълнителни дати за новите три града”, коментираха от екипа на обичания дует. Покани за гостувания дошли още и от Испания, а също и от Скандинавските страни. Така че още отсега можем да кажем спокойно, че за Катя и Здравко Новата 2017-а се очертава да е шеметна и успешна – двамата ще кръстосват из цяла Европа.

Заради страха на Здравко от летене обаче дуетът е избрал да пропътува заедно с организаторите си 1300-те километра със семейния автомобил.

Анелия ПОПОВА, БЛИЦ