Американската риалити звезда Ким Кардашиян си е взела поука от обира в Париж - фотомоделът се появи на рождения ден на сестра си Кендъл Дженър в четвъртък без бижута, но придружена от трима бодигардове, съобщава сайтът TMZ, специализирана в поверителна информация за известни личности.
Дженър, която навърши 21, отпразнува рождения си ден в клуб "Далила" в Лос Анджелис, щата Калифорния. На купона бяха поканени само членовете на семейство Кардашиян, и по-тесен кръг от най-близки приятели. Сигурността на Ким осигуряваха трима бодигардове, които й струват по 100 долара на всеки час.

След сензационния обир в Париж, художественият директор на модна къща "Шанел" Карл Лагерфелд препоръча на Ким да не се перчи с бижутата си - в Инстаграм Кардашиян пускаше множество снимки с диаманти, или да избира хотели с надеждна защита. След завръщането си в САЩ моделът веднага нае около двадесет бодигарда, пише БГНЕС.

В нощта на 3 октомври няколко души в полицейски униформи и маски нахлуха в хотелската стая на Кардашиян в Париж, заплашиха 35-годишния модел с огнестрелно оръжие, но без да я наранят. Те задигнаха всичките й бижута, след което избягаха с плячката в неизвестна посока.

Според някои съобщения, откраднатите бижута са на стойност близо 10 милиона долара. Според CNN само един пръстен на Кардашиян се оценява на около 4 милиона долара.