Баща му е легенда на Холивуд, притежател на "Оскар" и кумир на милиони. Но Честър Хенкс кардинално се отличава от знаменития си родител. 

Рапър с буен характер, той е доста далеч от своето образцово семейство. Младежът не веднъж се е оказвал в центъра на скандални истории и многократно е влизал в клиники за рехабилитация на наркозависими. 

Ето какво в живота си е надробил Чед.  Честър Ханкс се признава за "черната овца" в звездното семейство. Той се бори с наркозависимостта си и няколко пъти се е лекувал в специални рехабилитационни центрове. В момента 29-годишният актьор и рапър е напълно здрав. 

Синът на Том Ханкс орезили цялото си семейство на "Златен глобус", проговори като чернокож ВИДЕО

Той се интересува от мотори и оръжия, публикува в Инстаграм свои снимки, на които е само по боксерки, показвайки татусите по тялото си. 

Музикантът е част от групата Somewhere Out West. Има четиригодишна дъщеря, Микайя.

 Скандалното поведение на младежа не веднъж е било предмет на остри спорове и критики. През 2015 година актьорът предизвика буря от спорове в Инстаграм заради изявлението си, че може да използва думата "негър" когато и където си поиска.  Чед е доста далеч от традиционната актьорска кариера, на която са се посветили неговите родители Том Ханкс и Рита Уилсън, а също и големия му брат Колин. 

Сестра му Елизабет пък е известна писателка. Безразсъдният живот на Честър го направи истинска черна овца в семейството.  

По време на реч след връчването на "Златен глобус" Том Ханкс си спомни за децата си, казвайки, че те са "по-мъдри и по-силни, отколкото старците им". Въпреки това, по-рано знаменитият актьор призна, че неговите по-малки деца въобще не са получили такова възпитание като старите. 42-годишният Колин и 37-годишната Елизабет са децата на Том от първия му брак със Саманта Люси. Синовете Честър и Труман са от втората му съпруга с български корени Рита Уилсън. Притежателят на "Искар" казва, че големите му деца са расли във времена, когато той все още е бил неизвестен и беден. Малките са се появили на бял свят, когато актьорът вече е бил световно известен, затова детството им кардинално се е различавало от това на големите.  Чед и Труман са израснали в холивудска обстановка, в обкръжението на богатства и приятели-звезди. Те са почивали в най-хубавите курорти на света и нищо не им е било отказвано. При това, докато родителите им блестяха на екрана и получаваха "Оскари"-и, Честър не тръгна по пътя на актьорството до 17-годишна възраст, когато не изпълни малка роля в комедията "Калпазани" (2007). Младежът казваше, че много обича своите родители и е благодарен за възпитанието, което е получил.  Въпреки това, че Чед е изиграл няколко епизодични роли в тийнейджърска възраст във филмите "Индияна Джоунс и Кралството на кристалния череп" и "Лари Краун", той винаги е мечтаел за кариера на рапър. 

По време на обучението си в колежа през 2011 година той получава прозвището Чед Хейз (Чед мъглата от пушене на марихуана). Младежът прави кавъра White and Purple на песента на Уиз Халифа Black and Yellow.На 16-годишна възраст юношата е станал наркоман - предимно кокаин. След завършването на колежа започва и неговата лоша слава. През ноември 2014 година Чед признава, че се бори със зависимостта си към наркотиците от осем години. Преминава 50-дневна рехабилитация.  Това обаче не е краят на приятелството му с лошите субстанции. През февруари 2015 година шофьор съди знаменитите му родители, твърдейки, че той "надрусан" се е забил в автомобила му. Младежът обаче така и не е арестуван. 

През юли 2015 година Чед изпотрошава хотелска стая в хотела на летището Гейтуик след бурен запой в лондонски клуб. Щетите са за 1 200 британски лири.  Не е бил минал и месец, когато синът на Ханкс качи в Инстаграм снимка, на която позира с два пистолета. Снимката предизвика огромна негативна реакция в мрежата, както и песента му Juice, в която той употребява думата "негър".Малко след скандалната публикация Чед потъва в мистериозно мълчание. Дори се е говорело, че са го отвлекли. През октомври 2015 година обаче младежът прави откровено признание. Той разказва, че отново се лекува от наркотици.  Рапърът започва активно да се занимава с фитнес, вози се на мотоциклети. Чед участва в още няколко филма. Има второстепенни роли в "Безсрамници" и "Империя", за които пише саундтрака How Ya Luv That. Родителите са подкрепили сина си в борбата му със зависимостта. Но истинската промяна идва с появата на дъщеря му през април 2016 година.   През 2018 година Чед най-накрая се извинява, че е употребявал думата "негър", оправдавайки се с прекомерната употреба на наркотици и желанието да предизвика всячески интерес към песента си.