Лили Иванова ще приключи годината, в която навърши 80 години, като истинска милионерка. Само през декември естрадната прима се очаква да спечели над 1 милион лева от трите свои концерта в НДК, пише „Уикенд”.

В началото на 2019-та любимката на няколко поколения българи обяви две дати за изяви в зала 1 на НДК – 8 и 9 декември, като местата много бързо се разпродаваха, а най-скъпите билети от по 180 лева бяха изкупени за дни.

Поради големия интерес към концертите в НДК в началото на тази седмица Лили Иванова обяви трета дата – на 10 декември. Миналата година Лили също напълни НДК в три последователни дни през октомври, пеейки пред над 12 000 души.

Сега музикалната легенда се готви ударно да повтори своя музикален триптих, който ще й донесе чиста печалба от 1 милион лева. Цената на билетите за изявите й в столицата варират от 50 до 180 лева, като в последния момент се очаква да бъдат пуснати и ВИП-места на цена от 250 лева.

При средна цена на билета 115 лева това означава, че приходите само от един концерт с 4000 зрители е 460 000 лева. Така от трите концерта печалбата е 1 380 000, показва простата сметка.

Лили Иванова винаги има спонсори, които поемат наема за залите и техниката. При положение, че естрадната прима плати общо на екипа си около 200 000 лева и като се приспаднат и някои други разходи, то за нея остава чиста печалба от един милион, твърдят спецове в музикалния бранш.

Реално публиката от трите концерта на Лили в НДК се равнява на цялата „Арена Армеец”, напълнена веднъж.

Изпълнителката на „Ветрове” е перфекционист и не харесва спортната зала заради лошата акустика и затова предпочита да пее няколко дни поред в НДК, където условията за един изпълнител от класа като нея са много по-добри.

Преди декемврийските си изяви в София, на 17 септември, Лили Иванова и музикантите й Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Орлин Цветанов, Росен Ватев и вокалното трио „ЛаТиДа” ще се изявят на сцената на Античния театър в Пловдив.

Билетите за този концерт свършиха още през юни. Там ценовият диапазон на билетите е от 30 до 80 лева. За последно поп примата пя в София през юни, край езерото в Панчарево. Там, след дълга пауза изпълни един от най-големите си хитове – „Детелини”.

Тазгодишното турне на 80-годишната Лили Иванова започна на 29 март от Велико Търново и мина през Бургас, Варна и Хасково. За първи път от 2015 г. насам тя пя в Габрово, Ямбол и Шумен, и за първи път от 10 години - в Гоце Делчев.