Днес, 15 юни, рожден ден празнува американската актриса Кортни Кокс, която познаваме с емблематичната роля на Моника в сериала "Приятели", пише Lifestyle.

Ето 9 любопитни подробности за живота на Кортни Кокс.

1. Братовчед ѝ Стюърд Копеланд е виновен тя да бъде открита от агенцията за модели Ford. Той я съветва да кандидатства при тях. Те оценяват таланта и страхотната ѝ визия и я наемат на работа. 

2. Кортни Кокс започва кариерата си, като се снима в един от клиповете на Брус Спрингстийн към песента "Dancing in the Dark".

3. През 1994 г. Кокс е поканена на прослушване за ролята на Рейчъл Грийн в нов сериал - "Приятели", но вместо това я избират за тази на Моника Гелър.

4. През 1999 г. се жени за Дейвид Аркет. Развеждат се през 2013 г.

5. Кортни Кокс е запалена по бойните изкуства и от много години тренира будокан карате.

6. Има много номинации и няколко отличия от различни филмови награди, сред които за най-добра главна женска роля в комедиен сериал за участието ѝ в "Агнешко".

7. По време на последния епизод в сериала "Приятели", в който Моника и Чандлър осиновяват две близначета, самата актриса е бременна с дъщеричката си Коко.

8. Кортни Кокс се сближава с Дженифър Анистън и стават много близки и извън сериала. Дженифър Анистън е кръстница на дъщерята на Кортни Кокс.

Кортни Кокс и Дженифър Анистън

9. Кортни Кокс си спечели популярност като една от звездите, които попадат в класациите на знаменитостите с най-много пластични операции. Наскоро тя призна, че си дава сметка, че прекалила с корекциите и съжалява за това.