Може ли да се е случило чудо? Може ли едновременно по Земята да се разхождат двама папи? В края на първия сезон на "Младият папа“ героят на Джъд Лоу – Лени, изпадна в необратима кома, изходът от който е само смърт. И така, конклавът на Ватикана бе принуден да избере нов глава на римокатолическата църква.

В тийзър трейлъра на "Новият папа“ на Пауло Сорентино виждаме как неповторимият Джон Малкович в ролята на  Джовани Пауло III крачи към папският трон, а красивият Лени... не е в болнично легло. Вместо това, той спокойно си върви по плажа, облечен само със слипове, пред очите на смаяни девойки.

Но Лени наистина ли е буден или това е само проекция на умиращия му ум?

Пред Variety, Пауло Сорентино споделя, че сред вярващите ще настъпи смущение.

"За един милиард католици, пробуждането може да бъде прието като възкръсване, което в рамките на измислената история, която разказваме, може да доведе до нови и непредвидени последици“, разказва носителят на Оскар. Той обаче не потвърждава категорично, че Лени е излязъл от комата.

Героят на Джовани Пауло III е изграден специално за Джон Малкович, който според Сорентино е също толкова мистериозен, колкото и самата Ватикана. Интересното е, че той като американец ще играе британски папа. А Джъд Лоу, който е британец, влезе в ролята на първия американски папа.

За разлика от първият сезон, който бе съсредоточен върху духовното, този ще се фокусира изцяло върху действия и събития. А основната му тема ще е религиозният фанатизъм.

"Поредицата се опитва да възприеме широк подход към темата за религиозния фанатизъм, който обикновено се свързва с мюсюлманския тероризъм. Но всъщност не се ограничава само до това“, споделя Сорентино.  Според него, Ватикана е тернометърът на всичко потенциално експлозивни форми на фанатизъм.

Датата на тръгване на сериала все още не е обявен, но HBO потвърди, че двама от най-върлите фенове на "Младият папа" ще се появят в новия сезон - актрисата Шарън Стоун и скандалният музикант Мерилин Менсън. За героят на Менсън се знае, че няма да е по-различен от обичайната му публична персона.