Гласовитата певица Нелина направи триумфално завръщане на сцената на Пирин фолк. Тя се представи пред публиката в Сандански с песента "Горди българи", която е в дует с Васко Лазаров. 

Публиката на летния театър в Сандански, телевизионните зрители и професионалното жури бяха меко казано очаровани от професионализма на Нелина и не случайно я оцениха толкова високо. Дуетната песен спечели първа награда за авторска песен на фестивалното жури. 
 "Благодарим от все сърце на организаторите, журито и екипа на фестивала Пирин фолк за дадената възможност, за високата оценка, перфектната организация и приятната атмосфера! Направихте ни толкова щастливи, горди българи", каза Нелина минути след като държеше вече статуетката в ръцете си. 

"Скъпи колеги и приятели, честито на всички наградени! Нека 28-мото издание на Пирин фолк остави любими песни в историята на съвременната авторска музика и сърцата на Нейно Величество Публиката! За нас ще остане спомена за приятелство,спокойствие, топлина и удовлетворение! Обичам ви и ви благодаря от сърце", написа Нелинав официалната си страница във Фейсбук и сподели много снимки от сцената и зад кулисите.