Колосалната сума от 10 бона! Това е минимумът, който фолкпевицата Преслава прилапва за двучасово участие! Проверка установи, че Преси ще е най-скъпоплатената певачка през тази година. За нощ в някоя чалготека брюнетката прибира по 10 хил. лева хонорар. Частните изяви на Преслава са още по-доходоносни, изчислява в. България днес.
Сумата е повече от тази, което Преси взимаше допреди година. Тогава хонорарът на певицата за участие не превишаваше 7 бона. Чалгарката отново беше по-високо платена от колежките си, но разликата в хонорарите тогава беше много по-малка. Само за година брюнетката вече взима с три бона отгоре, а пачките на колежките й не са мръднали.

След участието на фолкзвездата в риалити формата "ВИП брадър" и имитаторското шоу "Като две капки вода" цената й скочи двойно. Дори наградата "Певица на годината", заради която си навлече гнева на десетки, не успя да я срине.

Като се има предвид, че бившата брадърка има по над пет изяви за седмица, смело може да се твърди, че Преслава е най-богатата изпълнителка в лекия жанр. За никого не е тайна, че чалгарката е и любимката на Митко Пайнера и се ползва със специални привилегии. "Богопомазаната Преси", както я наричат голяма част от колежките й, буди истинска завист с хонорарите си и свръхвниманието, което получава.

Преслава успя да надмине дори звезди като Ивана и Анелия. Певицата на народа и бившата на Коко Динев прибират "скромните" 6 бона за участие. Това е истински удар за Анелия, която за поредна година не успя да се уреди с повече въпреки новите хитови проекти.

Ивана пък е първата певица, склонила още навремето да дава по-голям процент от изкараното на шефа си. Заради нея редица пайнерки са принудени също да клекнат. Фолкаджийката Рени е една от тези, които най-много се бунтуват срещу статуквото, докато не решава да напусне компанията.

С 6 хил. лева се задоволяват и Джена, Емануела и Галена. Като нова в компанията Еми не може и да си помисли за повече. Бременните Джена и Галена пък няма да помиришат по-висок хонорар, докато не се върнат на сцената след майчинството.

Истинска гавра е и хонорарът на Глория. Примата на фолка е оценена наравно с Емилия, Деси Слава и Малина. Именно заради малкото пари Гло отказва по-голяма част от участията и предпочита частните скъпоплатени изяви. Примата отдавна създаде и собствено звукозаписно студио, за да е напълно самостоятелна. Тя все още обмисля дали да не скъса договора си с "Пайнер" заради всичките разногласия, които има с музикалния бос.

Несъмнено най-голям удар по джоба претърпя Мара Отварачката. След дългото затишие Митко Пайнера си го върна тъпкано на Мара. Певицата върви на промоция за нищожните 4200 лв. и почти всяка нощ работи.

Опитите на Отварачката да се върне в челните позиции са разклатили сериозно отношенията й с любимия Хриси. Клюките ги разделяха многократно и въпреки че Мария още държи нещата под контрол, бракът й е на кантар заради премногото ангажименти.

На края на опашката се нареждат имена като Нелина, Роксана и Райна, които имат все по-малко предложения за участия. Райна дори е с последно предупреждение от Пайнера и ако скоро не се завърне на клубната сцена с нов хит, договорът й с фирмата ще бъде прекратен.

Челните позиции, които Преслава здраво държи през последните години, породиха слуховете, че тя отново ще си тръгне със статуетката „Певица на годината“. След победата й миналата година Преси се изпокара жестоко с най-близката си дружка Галена. Двете звезди и до днес не са си продумали нито думичка.

Най-големият удар, понесъл Митко Димитров през годините, несъмнено бе напускането на фолкпевицата Андреа. Блондинката напусна компанията с гръм и трясък, прекъсвайки всякакви отношения с бившите си работодатели. Андреа не скри, че именно хонорарите, които е получавала, и процентът, който е давала от тях на шефа си, ни най-малко не са я устройвали.

"Напускам, защото искам да се развивам. Защото не одобрявам методите на работа, с които компанията си служи" - отсече певицата, която в момента се продуцира сама.

Топ 10 най-скъпи фолкаджии:

Преслава - 10 000 лв.
Галена - 6 000 лв.
Джена - 6 000 лв.
Анелия - 6 000 лв.
Емануела - 6 000 лв.
Глория - 5 000 лв.
Деси Слава - 5 000 лв.
Емилия - 5 000 лв.
Малина - 5 000 лв.
Фики - 5 000 лв.