Участието на Мадона в музикалното състезание „Евровизия” е под въпрос, предаде Би Би Си. Организаторите посочват, че предстои певицата тепърва да подпише договор.

Изпълнителният ръководител на конкурса Джон Ола Санд потвърди, че участието на американската звезда не е съгласувано, т.е. тя няма как да се качи на сцената на „Евровизия”. 

През април американски и британски източници, близки до Мадона, заявиха, че певицата ще изпее две песни на „полувремето” – една от новия си албум и предполагаем хит от 1989 г. Санд коментира, че не са взети окончателни решения и всичко е в процес на преговори.

Конкурсът започва на 18 май и тази година ще е в Тел Авив, Израел. Именно тазгодишната локация предизвика и реакции в музикалните среди. През януари тази година британски изпълнители, между които Роджър Уотърс, Питър Гейбриъл, Вивиан Уестууд и др., изпратиха писмо до Би Би Си, с което призоваха медийният гигант да прекрати покритието на конкурса. Според музикантите Израел е място, което не защитава човешките права, позовавайки се на продължаващите конфликти с Палестина и палестински граждани.