Американската водеща Опра Уинфри разкри как е успяла да свали 20 кг и да подобри начина си на живот. Известната телевизионна звезда представи книгата си "Храна, Здраве и Щастие" в предаването "Тази сутрин" (This Morning) по Си Би Ес.
Най-голямата трудност пред водещата в битката с килограмите е била да открие баланса и да предотврати често срещания йо-йо ефект.

В даден момент имах проблем с щитовидната жлеза, но се справих с това. Моята борба беше да намеря баланса в храненето. Изпробвах всякакви диети, разказва Уинфри, цитирана от "Дейли мейл".

Опра е успяла да свали 20 кг с помощта на Weight Watchers - компания, която предлага разнообразни продукти и услуги за отслабване. Тя вече е и част от борда на компанията, като е закупила 10% от акциите ѝ. Това се случва през лятото на 2015 г. когато водещата качва доста килограми след като контузва глезена си и не може да тренира.

Стремежът, ясната цел, която иска да постигне, и позитивното мислене стимулират телевизионната водеща да бъде дисциплинирана и да довърши намеренията си докрай.

Въпросът не е само в това колко килограма ще бъдеш, а как се чувстваш - физически, психически, емоционално. Дадох си сметка, че не искам просто да сваля килограми, за да облека по-малък размер рокля, искам да се чувствам здрава, да живея пълноценно и да помогна на и други да постигнат това, сподели още Уинфри, представяйки своята книга.

Да мислим отвъд черупката и външността си, но и за начина, по-който се чувстваме, може би това наистина е правилният стимул да постигнем целите си.