Актрисата Сюзън Сомърс загуби битката с рака ден преди да навърши 77 години, съобщава Page Six.

Сюзън е починала преди часове след 50-годишна битка с болестта, съобщава дългогодишният й ПР Р. Кори Хей в официално изявление.

"Сюзън си отиде в мир, у дома, заобиколена от съпруга си Алън, сина си Брус и най-близките си роднини. Тя се бореше с агресивна форма на рак на гърдата през последните 23 години."

Хей разкрива, че членовете на семейството ѝ са били събрани в дома ѝ, за да отпразнуват 77-мия ѝ рожден ден, който е днес.

"Но вместо това, те ще почетат забележителния ѝ живот и ще благодарят на милионите ѝ фенове, които я обичаха и подкрепяха всеки ден", допълва Хей, цитиран от Page Six и "Една бг".

Приятели на актрисата споделят, че тя е починала в съня си, лежейки до любящия си съпруг Алън, който същата вечер ѝ е подарил подаръка за рождения ѝ ден.

"Беше много сантиментално. Подаръкът беше писмо, написано от Алън и опаковано в любимата ѝ розова хартия. Тя почина в новия си красив дом в Палм Спрингс, заобиколена от любимите си хора."

Трагичната новина идва по-малко от 3 месеца, след като актрисата призна, че отново се бори с рак.

Тогава Сюзън сподели следното:

„Живея с рак от 20-годишна. И всеки път, когато се появи това малко дяволче, аз продължавам да го отблъсквам. Правя всичко възможно да не позволя на тази коварна болест да ме контролира“, гласеше изявлението ѝ.

„Това е рецидив на рак на гърдата. Като всеки пациент с рак, когато чуете това ужасно, „Върна се“, се открива дупка в стомаха ви. След това слагам бойната си екипировка и отивам на война. Това е познато бойно поле за мен и съм много корава.“

За справянето с болестта през целия си живот 76-годишната актриса отдава заслуга на подкрепата от съпруга си Алън Хамел и децата им.

„Моят рак е заболяване, което засегна цялото ми семейство и след като ме удари в 20-те ми години, Алън и аз се сближихме още повече и всеки момент от всеки ден беше ценен. От над 42 години не сме прекарали дори един ден разделени. Това е голяма полза срещу моя рак“, споделяше тя.

Звездата от "Стъпка по стъпка" е диагностицирана с рак на гърдата, когато е на 50 години, а преди това се бори с рак на кожата на 30 и успява да пребори две хиперплазии на 20.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук