Актрисата даде интервю пред нейната добра приятелка Гуинет Полтроу за списание Interview. Разговорът между двете актриси започва за снимките на новия сезон на сериала "Американска криминална история", посветена на убийството на дизайнерна Джани Верасаче, където Пенелопе играе Донатела Версаче.
Испаноговорящата актриса казва, че е била изненадана от предложението да изпълни ролята на дизайнера, пише Elle. 

"Когато се обади режисьорът Райън Мърфи, се зачудих защо е решил, че ме вижда в тази роля? Разбира се, беше ми интересно. Аз не познавам добре Донатела, но я харесвам. Райън има уважение към хората, а историята е много деликатна. Играя една жена, която е все още жива, играя тази, която е загубила брат си по време на тежки обстоятелства и ужасно й липсва в продължение на 20 години", споделя Крус.

За ролята на Версаче Пенелопе разработва специален говорен стил. "Научих се да говоря английски с италиански акцент. Струваше ми се, че това е невъзможно. Работих с треньор, за да разберем как говори Донатела. Речта й е малко по-различна от стила на говора й през 90-те. Акцентът, с които тя сега говори, - италиански, но с едно докосване на международното - много рок енд рол. Не исках това да е имитация на Донатела или карикатура. Исках да изразя нейната същност", допълва Пенелопе.

Актрисата говори за срещата си с Донатела, "Исках този разговор. Наистина се надявам, че ще ѝ хареса сериала. Сигурна съм, че има сцени, които ще ѝ бъдат трудни за гледане, но аз ги играя всичките с любов и уважение. Не съм чула, да казва товав, но мисля, че сега Донатела работи, за да се запази духът на Джани в света."