Бившият член на "Бийтълс" Пол Маккартни пуска в продажба 17-ия си студиен албум "Egypt Station", очакван с огромен интерес от феновете и музикалната критика. 76-годишният сър Пол се завръща с най-амбициозната си творба след великолепния албум "Chaos and Creation in the Backyard", излязъл през 2005 година, съобщава БНР.

Той дължи успеха си както на своя създател, така и на продуцента Найджъл Гудрич, известен с партньорството си с "Рейдиохед". Този път Маккартни прибягва до услугите на американеца Грег Кърстин, човекът, изковал успехите на Адел, Лиъм Галахър и "Фу файтърс". Кърстин е запазил непокътната креативността на бившия член на Ливърпулската четворка, невероятна за възрастта му.

За феновете на "Бийтълс", "Egypt Station" е една приятна изненада, тъй като в него е разпознаваем познатият почерк на Ливърпулската четворка. Това важи в най-голяма степен за песните "Fuh You", "Do it Now" и "Hunt You Down Naked Clink". Друг връх в албума е 7-минутната композиция "Despite Repeated Warnings", в която съдържа четири отличаващи се мелодии. За отбелязване е и нежната балада "I Don't Know", която според признанието на Маккартни е любимото му парче в албума.