Американската актриса Сара Джесика Паркър е станала жертва на сексуален тормоз по време на снимките на култовия сериал „Сексът и градът”. За това разказа самата тя в ефира на радио Fresh Air.

Звездата, позната по цял свят с ролята си на писателката Кари Брадшоу, призна, че е работила с „големи знаменитости”. И макар да била една от главните звезди в сериала, не се е чувствала достатъчно силна, за да отблъсне мъжете, които са си позволявали неподобаващо поведение. При това тя разбирала, че има пълно право да каже на въпросния господин, че не се държи правилно.

Паркър споделя още, че се справила с проблема с помощта на агента си. „Отидох при него, защото ми беше много неудобно от тази ситуация. Всичко се промени само за няколко часа. Той каза на екипа: „Ако това продължи, ще й купя еднопосочен билет и тя повече няма да се върне”, спомня си актрисата.

Отговаряйки на въпрос, свързан с движението #MeToo, Паркър заяви, че преди около 6-8 месеца е започнала да осъзнава, че се е сблъсквала с безброй случаи на лошо държание на мъжете по неин адрес. Тя добавя, че въпреки всичко е продължавала да работи и се е старала да изхвърли тези мисли от главата си.

Превод: БЛИЦ