Немската група Rammstein пусна нов видеоклип на песента Radio, който веднага придоби скандален статут. Видеоклипът се появи в канала на групата в YouTube.

Новият клип, подобно на предишния, е интерпретация на историята: минало, настояще и бъдеще. Действието се развива през 1920-1930 г. в Германия. Германците се молят на радиото, кърмят устройството и извършват сексуални действия с него. Жените излизат по улиците с плакати, на които се пишат протестни лозунги: „Ултрашум за всички” и „Радиото ми принадлежи”.

Предполага се, че създателите на клипа, който е заснет в черно и бяло, въвеждат в него намеци за нацизма и тоталитарното общество и го посвещават на темата за пропагандата.

Предишният клип на скандалната група Rammstein предизвика шумни скандали, които досега не са утихнали. В кадрите музиканти се появяват пред нацистите под формата на затворници от концлагери. Около вратовете на членовете на групата се хвърлят примки, а върху дрехите на китариста е прикрепена Давидова звезда с надпис Deutschland.