Актрисата Зара Фитиан беше осъдена на 8 години затвор от британски съд на историческо дело за сексуално насилие над момиче, което във времето на извършване на престъпленията е било на възраст от 13 до 15 години.

Съпругът на актрисата Виктор Марке е осъден на 14 години затвор за това, че заедно с жена си е насилвал същото момиче, както и още едно.

Според съдия Марк Уотсън, произнесъл присъдата, извършването на продължителните сексуални посегателства е било предварително планирано, съобщава „Дейли Мейл“.

36-годишната Фитиан, която участва заедно с Бенедикт Къмбърбач във филма „Доктор Стрейндж“ от филмовата вселена на „Марвел“, е напила момичето с алкохол, след което го накарала да извършва сексуални действия с партньора ѝ.

Актрисата и Марке извършвали сексуални действия с момичето „веднъж или два пъти  месечно“ в дома си продължение на три години, започвайки от 2005 г.

По време на четенето на присъдата съдията посочи, че смята, че Марке е повлиял на Фитиан в оформянето на нейното „отклоняващо се поведение“.

Посегателствата над 13-годишното момиче започнали, когато Фитиан му дала алкохол и го попитала дали иска да играе на предизвикателства със съпруга ѝ. 59-годишният Марке, който е майстор по таекуондо и бойни изкуства правил секс с ученичката около 20 пъти при различни обстоятелства.

Жертвата, чието име не се разкрива, описвала двойката като „Джекил и Хайд“ и казала, че Марке я заплашвал и я карал да заснеме насилието.