В това време, в което живеем, вече не знаем, на лов за вещици ли сме или аз съм вещицата. Това заяви в ефира на bTV актрисата Диана Димитрова, която преди дни направи разкритие, че е станала жертва на насилие от известен артист.

Нова версия: Нарочиха и Юлиан Вергов за побоя над Диана Димитрова! СНИМКИ

"Хората не подозираха за мен колко силен човек съм и мисля да им докажа. Затова съм тук и съм на живо. Истината за мен е нещо много изконно. Не обичам лъжите в отношенията между хората и мисля, че вече съм популярно лице и имам отговорност да казвам само и единствено истината“, каза тя.

„Бях пребита на снимачната площадка. Дълги години се обвинявах, че проблемът е в мен, когато съм искала да разбера отговор на въпроса „Защо лицето вечерта ме заплаши и каза „ти само се появи на терен и аз ще те пребия““. Аз исках да разбера защо. Направих грешката да не си слушам интуицията си и от едната стая в рамките на две минути да последвам лицето в гардеробната", поде разказа си тя. Помолена за предистория обаче добави към казаното:

"Всъщност вечерта преди да се случи това, човекът ми се обади крещеейки, в истерия. Думите са лоши, беше свързано с произхода ми, защото аз съм от село. „Така и така, ще те пребия, ще ти съсипя кариерата, само се появи." Не сме имали напрежение в отношенията преди това с този човек. Ние бяхме в близки отношения, мислех, че познавам този човек", заяви тя.

Юлиан Вергов проговори след твърденията, че е пребил Диана Димитрова ВИДЕО

"Има образувано досъдебно производство и аз нямам право да кажа името, но знам, че в България има много интелигентни хора, искам да ги помоля да четат между редовете. Аз ще кажа името до края на този разговор“, заяви тя.

"По време на централната емисия на вашата емисия във вторник, в 19:24 ч. аз получих съобщение със заплаха по вайбър, което беше изтрито от лицето. Прокуратурата се е самосезирала. Искрено вярвам, че най-накрая може да се случи нещо хубаво. Адвокат ми е господин Антон Станков", обясни тя.

"Не съм спала от една седмица, защото се налага да успокоявам майка ми, която живее в Гърция. Родителите ми не знаеха", призна Димитрова и се върна към историята си за побоя:

„В рамките на около 2 минути, последвайки лицето от стаята в гардеробната, искайки да разбера защо, той мина покрай мен, удари ме в стената, вдигна ме, виждах всичко много бавно. Свлякох се на пода, съборих закачалки. Погледнах човека, защото не можех да повярвам, че това е човекът, с когото работя и когото уважавам. След това той ме изрита с цялата сила, която имаше в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме за произхода ми и поздравявайки моите родители, най-вече майка ми и след около 15-20 секунди, дойдоха трима души и ме намериха в това състояние. Беше обявена обедна почивка", каза тя.

"В рамките на тези минути аз бях права, здрава и заснела сцена. След това не изглеждах много приятно", заяви Димитрова.

"Аз исках да провокирам други жени да говорят. Не исках да стигна дотам, докъдето вече възнамерявам да стигна. След това съобщение, което беше изтрито по време на централната емисия, той продължава да ме заплашва. Никой няма право да разстройва майка ми по този начин", каза Димитрова.

"Нашите отношения бяха повече от приятелски, но беше тайна. Никой не иска да бие тъпана, когато започва някаква връзка. Не мисля, че между нас тогава имаше напрежение, нямаше такова. След удара вече имаше.

Заплахата дойде няколко дни по-късно, всъщност втората. Тя бе пред колеги от другия екип, с който снимахме. Трябваше да обсъдим позиция на камерата, споделих на режисьора, че ме болят събите, а той тогава каза „продължи да говориш и ще го направя пак“. Имам свидетели, моите прекрасни колеги", заяви Димитрова.

"Тази седмица разбрах кои са ми истинските приятели. Тази седмица разбрах на кого мога да разчитам, защото аз съм изключително моногамен човек. Брачните обреди, когато се казваха, имаше нещо „В добро и зло заедно“. Аз вярвам в брака като институция. Тази седмица вече съм наясно", заяви тя.

Бях решила да си извадя медицинско. Изпратих ги на мой приятел и мислех да му кажа да пали колата и да ме вземе, за да отидем в болница. Трябваше да изчакам за разговор с друго лице. Това лице ме изманипулира с думите „Какво ще постигнеш?“. Тогава бях прохождащ артист, който вече две години ходи на кастинги. Исках да покажа таланта, какъвто и да е и как мога да го развия и да ставам по-добра и да се уча. Изпитвах чувство за вина", призна тя.

„Тези дни до мен достигна поредният слух, че през тези години лицето разказва други истории в нашата гилдия. Днес се обадих на Ники Сотиров. 2017-а се случи побоят, а през 2018-а ние отново се срещнахме на снимачната площадка. Тогава ме поздрави сякаш нищо не е станало.

После лицето ми се обади и ми каза, че Ники искал контакта ми за малко момиче, което много ме харесвало. Направихме тази среща, аз отидох в дома на моя колега Ники Сотиров, подарих книжки, направихме си снимки и той днес ми каза много хубава новина, но не е сега моментът.

„Щеше да ми олекне, ако видех, че той съжалява за постъпката си и осъзнава какво е направил. Вече съм лице на кампания за превенция срещу насилието – не само срещу жени, ами и върху деца и мъже.

Твоето интервю с госпожа Мариана Андонова много ме вдъхнови, как един цял град мълчи. Отврати ме това младо момче да се замисли, че не е хубаво да причиняваш насилие, каквото и да е и да караш други да го заснемат с телефон. Моето съзнание не може да го понесе даже това, че някой може да си позволи това зверство“, каза Димитрова.

"Това лице има...хм, Тодор Колев има една песен „Фалшив герой“, и съм сигурна, че като стигнем докрай, профайлърите ще кажат своята дума. Тази агресия личи. Има много записи на изяви на лицето", каза тя.

"Не контактувам с лицето, не го и следя, той не е в моето полезрение", обясни Димитрова.

Изведнъж, ни в клин, ни в ръкав, Димитрова помоли водещия да каже няколко неща в последната си минутка, които и според водещия явно трябва да са препратката кой всъщност е насилникът й:

"Гледах друга телевизия. Журналистите, водещите живо обсъждаха дядо Коледа или дядо Мраз. Аз съм дете на прехода. Много силно вярвам, в Дядо Коледа, защото дед Мароз идва от друго място", каза тя.

И всъщност целия юли месец (актрисата натърти на юли, след което направи пауза, б.ред.) тази година рисувах за изложба. Искам да поканя през следващата година март (произнасяйки март отново направи пауза, б.ред.) хората да дойдат да видят изложбата ми."

"Това са кодове", предположи водещият.

"Това са факти", отвърна тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук