Кой e „Татко на годината“ ще стане ясно на 22 април, когато в столичната галерия Нирвана ще се проведе официалната церемония по връчването на престижните награди. В Деня на Земята награждаването ще се състои в една от залите на галерията на Ники Младжов, която се утвърди като един от най-стойностните центрове за изкуство у нас.

За наградата „Татко на годината“, която се връчва за шеста поредна година, са номинирани известни и не толкова популярни татковци, които са се посветили на благотворителни каузи в името на българските деца. Носителите на наградата се определят от инициативен комитет, съставен от българки, отдадени на благотворителността. През изминалите 5 години с престижната титла бяха отличени татковци, които подкрепят развитието, здравето, образованието и творческите стремежи на български деца.


Сред досегашните носители на приза са Тити Папазов, д-р Милен Врабевски, актьорите Дарин Ангелов, Ивайло Захариев и Момчил Степанов, певците Дичо и Емил Анчев, ултрамаратонецът Краси Георгиев, метеорологът Захари Недялков, отец Иван от приюта в Нови Хан и синът му отец Григорий, тв водещи, бизнесмени и неизвестни на широката общественост татковци, които подпомагат активно каузи в името на децата.