В неделя вечерта популярният шеф Андре Токев, който е и част от шоуто „Мастършеф“ бе хванат да кара с 1,9 промила в кръвта, а според свидетели е летял и с поне 100 км/ч.

Естествено по повода в мрежата се завъртя и култова смешка на гърба на готвача, която бе пусната не от кого да е, а от писателят с уникално чувство за хумор и панелист в „На кафе“ Георги Блажев.
 

 
БЛИЦ припомня, че на Токев вече му е повдигнато обвинение и е преместен от ареста в 4 РПУ в килия на „Г.М. Димитров“.

По време на инцидента готвачът е управлявал мощен пикап „Мерцедес“, но е забелязан от униформени, които са видели, че се движи на зигзаг и с висока скорост.

Черни облаци надвиснаха над арестувания шеф Токев!

В един момент се блъснал в бордюра и спукал две от гумите. Въпреки това, за да не спре, надул газта. По време на движението самите джанти се откъртили, като возилото се движело директно на спирачни дискове, от които изхвърчали искри.
 
Именно светлинното шоу привлякло вниманието на десетки свидетели, които след това били разпитани. В крайна сметка готвачът спрял и бил арестуван, а за кръвната проба бил закаран в болница "Света Анна", откъдето вчера излязъл и резултатът му - 1,8 промила.

Първи подробности за ареста на шеф Токев, ето на какво прилича колата му СНИМКИ
 
До късния следобед вчера шеф Токев беше в килия на 4 РПУ, а отпред го чакаха зет му и адвокатът му. Малко по-късно го натовариха на автомобил и го откараха в ареста на "Г. М. Димитров". Там ще прекара 72 часа, след което ще му бъде насрочена мярка за неотклонение.
 
От МВР и прокуратурата заявиха, че Токев е извършил престъпление в условията на рецидив. Той е бил осъден през 2019 г. за идентично престъпление. Тогава известният готвач се проявил в курорта "Златни пясъци", където също го заковали пиян да върти волана.

Шеф Андре Токев е арестуван
 
Тъй като Токев е направил издънката в условията на рецидив и има условна присъда, ако бъде признат за виновен, може да бъде осъден на затвор от 1 до 5 години ефективно и глоба от 500 до 1500 лв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!