Никол Станкулова изрази гражданската си позиция в обръщение от профила си в Инстаграм.

Тя се вбеси на хората, които не спазват забраните и карантината покрай извънредното положение заради коронавируса у нас.
  Мисля, че когато се обяви такова положение, не може всеки да си казва - това не е за мен, аз ще си отворя магазинчето, ако искам ще си отворя фризьорския салон.

Абсурдно е да сте толкова безотговорни. Вкарвам и себе си в това число и смятам, че всеки един от нас трябва да бъде отговорен към себе си и към другите."

Синоптичката избесня и заради ширещата се спекула в аптеките с хигиенични материали за предпазване от вируса.

Другият въпрос, който безкрайно много ме яде е, че преди четири дни отидох в аптека и ми продадоха една кутия маски за 70 лева. Да, в другите държави нещата от първа необходимост, се подаряват на хората.

А при нас какво стана - частниците, собствениците на аптеки в случая, видяха, че притежават нещо, от което ние много силно се нуждаем, решиха да се възползват и да се изгаврат с нас. Знаете ли, не е проблемът в тези 70 лева, дето съм ги дала.

Проблемът е, че за някои хора тези пари са невъзможни и те няма да си купят маски. Смятам, че тук трябва да се намеси правителството, да се назначи проверка, да се мине по тези аптеки и не е възможно един дезинфектант, който струва два лева за 12. "

Никол Станкулова уточнява, че гневът й е не толкова за това, че е дала тези пари, колкото, че други хора няма да могат да си ги позволят. 
Незнайно защо, но самата тя изтри статуса си, малко, след като го публикува в инстаграм.
Всъщност стойността от 70 лева за кутия маски вече отдавна не е най-високата. На много места, включително и в интернет, могат да се намерят от тези продукти и за 200-300 лева. Независимо от назначените от прокуратурата проверки, спекулата продължава.