Индийските власти коригираха броя на жертвите на координираните нападения срещу посещавани от туристи обекти в индийската финансова столица Мумбай, предаде АП.
По последни данни броят на жертвите е 174, а на ранените 239.
Първоначално се съобщаваше за 195 убити и за над 300 ранени. Причината за по-високата цифра на жертвите е била, че някои от труповете са били преброени два пъти.
Говорителят на правителството на щата Махаращра, където се намира Мумбай – Бхушан Гаграни, каза, че броят на жертвите отново може да се повиши, защото някои части на луксозния хотел "Тадж Махал" все още не са претърсени за трупове.
При нападенията загинаха най-малко 28 чужденци. Засега е потвърдена смъртта на девет израелци, сред които директора на еврейския център в Мумбай и съпругата му, на петима американци, сред които двама членове на фондация за медитация, на двама французи – известната дизайнерка на бельо Лумиа Хириджи и нейния съпруг, на двама австралийци, сред които бившия депутат Дъг Маркъл, на двама канадци, на един японец, на един сингапурец, на един италианец, на един тайландец, на един германец, на банкер от остров Мавриций и на един мексиканец. /БЛИЦ