Ютубърите и инфлуенсърите, преследвайки славата, понякога залагат собствения си живот. Вече има много случаи на хора, умиращи заради „перфектни селфита“. 

Някои стигат дотам, че застрашават живота на други хора заради славата, като руския YouTuber, който наскоро заключи бременна девойка на тераса, тъй като последовател му предложи 1000 долара и тя почина.


Последният пример за търсене на слава бе регистринан  в САЩ, когато 20-годишният YouTuber Тимъти Уилкс беше убит в Нешвил, докато снимаше нещо, което трябваше да бъде шега.

А именно, Уилкс искаше да направи „шега“, т.е. да се преструва, че краде от хора пред увеселителен парк, да види реакциите им и да ги публикува. Така, заедно с няколко приятели, той се присъединил към група от няколко души, съобщава "Би Би Си".

Всички те били въоръжени с големи ножове и за да бъде шегата още по-убедителна, Уилкс не им казал, че записват за YouTube. Разбира се, хората, които се съгласили, не знаели, че това е шега и едно момче, когато видяло ножовете, извадило пистолет и застреляло Уилкс.

Местната полиция казва, че никой не е арестуван, защото момчето, което е стреляло с пистолета, е направило това при самозащита.

Превод: БЛИЦ