Учителка по английски език бе убита по време на касапницта в Казан. Елвира Игнатиева се озовала в коридора в момента, когато по него вървял злоумишленикът Илназ Галявиев и беше прострелян.

По предварителни данни учителката се опитала да спаси дете: тя го отблъснала от нападателя Галявиев и го закрила с тялото си. Пет дни преди смъртта си момичето публикува трогателен светъл пост в Instagram и прикачи снимка към него, където усмихвайки се позира на фона на зеленина.

Ще бъдете изненадани колко лесно е да станете от леглото, когато сте щастливи, гласи последната публикация в Instagram на Елвира Игнатиева.

На снимките в профила си Елвира винаги се усмихва топло, оставяйки само добри и положителни думи на абонатите си. "Просто яжте, живейте и обичайте. След това на сутринта повтаряйте това всеки ден", момичето написа прости, но много мъдри истини и призова потребителите да живеят тук и сега.

"Да направиш живота си щастлив не е толкова трудно. Просто трябва да спрете да мислите, че щастието е възможно само някъде там, в бъдеще, и да се научите да се наслаждавате на всяка конкретна минута, тук и сега", пише Елвира Игнатиева.

Преподавала е английски език до пети клас и работи в тази гимназия от четири години. През 2018 г. тя зае второ място в състезанието „Учител на годината“. През юли Елвира трябваше да стане на 27 години.

Задържаният Илназ Галявиев написа сутринта преди престъплението в Казан, че ще очисти света от „биоотпадъци“. Той влезе в гимназията през главния вход и започна да стреля почти от прага. Сред убитите са двама учители и седем ученици от осми клас.