Днес на обяд ще бъдат въведени правила за движение, които ще блокират центъра на Солун, който става недостъпен на стотици метри от конгресния център Велидио. Очаква се премиерът на Гърция да обяви нова данъчна скала, която ще влезе в сила веднага от 2020 г., съобщава „Български новини“.
 
Във военна крепост се превърна Солун, след като над 3500 полицейски служители бяха разположени по улиците на града заради Солунския панаир. От Атина са командировани 11 полицейски отряда, 6 специални полицейски звена за борба с организираната престъпност.
 
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис вече пристигна в Солун, където ще посети част от изложбените базари и ще проведе срещи.

Нещо зловещо и необяснимо лежи под Атина, военните го крият
 
Премиерът ще говори във Велидио тази вечер от 20.00 часа.
 
Очаква се той да обяви своите правителствени ангажименти за през следващите 12 месеца, които ще засегнат четири области: данъчно облагане и данъчна политика, инвестиции, трудови отношения и държавна цифровизация, според правителствените източници.
 
Очаква се премиерът да обяви нова данъчна скала, която ще влезе в сила веднага от 2020 г.
 
Необлагаемия доход се очаква да остане на същото ниво от 8,536 евро, докато за доходи до 10 000 евро годишно данъчната ставка ще бъде 9% (от 22%), намаляването на максималната ставка от 45% на 40%, постепенното премахване на специалния данък за солидарност.
 
Хиляда фирми от цял свят представят тази година производството си на панаира в Солун. Солунски Солунският есенен търговски панаир е едно от значимите ежегодни изложения в Гърция, което се провежда в най-големия изложбен център в страната в Солун ежегодно през м. септември.
 
Тематични направления:
 
– Промишлено оборудване
 
– Строителство и архитектура: машини, инструменти и оборудване
 
- Реклама -
– Мебели и вътрешен дизайн, кухни, бани, басейни
 
– Климатична и вентилационна техника
 
– Материали и консумативи
 
– Комуникация и технологии
 
– Транспорт
 
– Осветителна техника
 
– Битова електроника
 
– Промишлена и битова химия
 
– Машиностроене и енергетика и др.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!