Противничка на ваксините от Айдахо, САЩ -  46-годишната медицинска сестра Натали Райс, почина от COVID-19, съобщава People.

Според брата на Райс, Дарил, американката, която е отгледала двама близнаци, е попаднала под влиянието на блогъри против ваксините, които казват, че ваксинацията е вредна и опасна. 

Въпреки професионалното си обучение медицинската сестра не вярвала, че ваксините са тествани и изследвани, преди да станат достъпни за обществеността. Тя смятала, че ваксинацията не предпазва от болестта и отказвала да бъде ваксинирана.

На 10 август 71-годишната майка на Райс, Нанси, била приета в болница с потвърдена нова коронавирусна инфекция. Жената е свързана с вентилатор и въведена в медикаментозно предизвикана кома. Няколко дни след хоспитализацията Нанси Райз се разболяла и била приета в същата болница като майка си с COVID-19.

„Бях шокиран, когато научих, че и двете са в болницата. Не знаех как ще завърши и кой ще се грижи за децата на сестра ми“, казва Дарил. На 22 август лекарите решават да направят на Райз интубация на трахеята, тъй като състоянието й продължавало да се влошава. Изведнъж сърцето на пациентката спряло, те се опитали да я реанимират в продължение на 45 минути, но без резултат. Дарил бил информиран за смъртта на сестра си.

След известно време майката на починалата дошла на себе си и Дарил трябвало да й разкаже за смъртта на дъщеря й. „Мама дори не знаеше, че Натали е в болницата. Предишния ден сестра ми написа писмо до майка ми, надявайки се, че ще успее да слезе в интензивното отделение, за да я види, но това никога не се случи“, казва мъжът.

Дарил поел грижите за племенниците си, докато баба им напусне болницата. Американецът призовава всички, които все още се съмняват, да се ваксинират спешно, за да защитят себе си и хората около тях.

Превод: БЛИЦ